Sunday, 17 April 2016

Bahaya ke toksin dalam badan

Anggota badan kita terdedah dengan toksin. Toksin pula boleh memasuki dalam badan dengan pelbagai cara antaranya boleh memasuki melalui udara dimana kita menghirup oksigen setiap masa, melalui makanan yang kita ambil contohnya dari kedai2 makan, makan dengan tangan tidak dicuci, tidak tahu tahap kebersihan makanan tersebut dan serta pencemaran persekitaran, pencemaran udara dan lain-lain.

Selain dari toksin, paraben juga merupakan sumber utama memasuki badan kita dengan cara yang kita tak sedari iaitu melalui pencuci muka, krim muka, krim gatal, bedak/compax powder dan lain-lain. Maka dengan itu amat mudahlah toksin merebak ke dalam sel-sel badan kita dan boleh mengakibatkan sel kanser lebih cepat aktif.

Bahaya ke toksin dalam badan jika  kita tidak membuat tindakan atau pencegahan?

Sangat bahaya kerana toksin akan menyerap segala makan yang baik atau sihat yang kita ambil dan menjadikan ianya racun dalam badan... dan toksin juga menghalang fungsi vitamin dan garam mineral yang ada dalam badan untuk mendapatkan penyerapan yang baik. Bila toksin sudah bermaharaja lela dalam badan itulah puncanya kita mudah diserang pelbagai penyakit antaranya migrain, sakit perut, cepat penat, lesu, mudah demam, hormon tak stabil, cepat marah dan pelbagai penyakit lain yang senang dapat...

Jadi dengan ini kita seharusnya membersihkan toksin dalam badan kita dengan cara berdetox.. berdetox juga ade banyak kelas ye..bukan detox dengan air lemon semata-mata tanpa dikawal oleh seseorang.... detox juga banyak dikelaskan contok detox parasit, detox usus, detox logam, detox merkuri dan macam-macam lagi jenis detox..

Ingin berdetox dengan saya dan ingin dapatkan set detox dengan saya boleh hubungi mamahanie 0122309572..

No comments:

Post a Comment